جذب اسپانسر ایونت در 14 قدم (قسمت اول)
از آنجا که حمایت مالی ایونتها نقش مهمی در درآمد حاصل از ایونت ایفا می کند(تحقیقات نشان می دهد که 63 درصد از مدیران ایونتها، بر روی حمایت مالی بعنوان یک منبع کسب درآمد حساب ویژه ای باز می کنند)، تلاش برای جذب مناسب ترین اسپانسر برای ایونت موضوعی حیاتی است. موضوع مهم دیگر، در اختیار داشتن سیستم درستی است تا ارزشی که حامی مالی در پی آن است به وی ارائه دهید.
در انتهای برگزاری ایونت، نهایتا اسپانسر به دنبال برقراری ارتباط با مخاطبان هدف است. این مهم به چند روش قابل اجراست، حامی مالی ممکن است به طور مستقیم فروش را ارتقا داده و یا هدایت را برعهده بگیرد، و یا از طریق به رسمیت شناختن برند به ارتقا نام برند کمک کند، از طرفی می تواند با مشارکت در یک جنبش یا هدف به بهبود تصویر برند کمک کند، و البته ممکن است تمام این موارد را همزمان انجام دهد.
در قسمت اول مطالب سه گانه این بخش، 14 راه کاربردی برای پیدا کردن حامی مالی و در واقع درخواست حمایت مالی و ایجاد یک رابطه ی طولانی مدت با حامیان مالی در اختیار شما قرار می دهیم.
1- یک پیشنهاد فروش منحصر بفرد یا USP ایجاد کنید
باید به بحث فروش حمایت مالی مانند فروش یک محصول یا خدمت نگاه کنید، چرا که هر دو از مفهوم یکسانی پیروی می کنند.سریعترین راهی که به واسطه ی آن می توانید ارزشی که قرار است به حامیان مالی منتقل شود را ارائه دهید، یک پیشنهاد فروش یا USP است که شامل موارد زیر می شود:
- حامی مالی از این رابطه چه نفعی خواهد برد؟
- مخاطب ایونتهای شما به لحاظ تعداد و مشخصه های فردی چگونه اند؟
- ایونت شما چه تفاوتی با سایر ایونتها دارد؟
- پیشنهاد شما چه ارزشی برای حامیان مالی دارد؟
- اهداف یا چشم اندازهای ایونت شما چیست؟
2- تصویر حرفه ای از برند خود برای ایونتتان ایجاد کنید
به این فکر کنید که شرکت یا برندی که می خواهید با آنها همکاری داشته باشید را چگونه بررسی می کنید. احتمالا اولین کار شما این است که به وبسایت آنها سربزنید و بروشور آنها را دانلود کنید تا اطلاعاتی در موردشان کسب کنید و مطمئن شوید که قانونی هستند. همین روند را حامیان مالی برای بررسی برند شما طی می کنند، در فضای اینترنت به دنبال شما می گردند، وبسایت شما را چک می کنند و بررسی می کنند که آیا مجموعه ی شما قانونی است یا خیر.
به همین دلیل است صرف هزینه برای ساختن و در واقع طراحی برند توسط یک طراح حرفه ای و بازاریابی و یا پیدا کردن طراحی که این کار را برای حامی مالی انجام دهد، بسیار ارزشمند است. به یاد داشته باشید که یک اسپانسر با حمایت مالی از شما، برند خود را هم تراز برند شما قرار می دهد، پس بدیهی است که اگر تصویری که از برندتان ساخته اید، تصویری حرفه ای نباشد حمایت آن حامی مالی را از دست می دهید.
3- مخاطبان و پیشنهادهایی را که ممکن است باعث جذب حامیان مالی شود، شناسایی کنید
در این نقطه می توانید شروع به تعریف چیزهایی کنید که قابل ارائه به اسپانسرهاست، مثلا:
- در مورد فرصت ها و یا دسترسی های مخاطبان خاص صحبت کنید.
- اسم اسپانسر را روی صحنه معرفی کنید.
- لوگوی اسپانسر را در بنرها و دعوت نامه های ارسالی درج کنید.
- بازاریابی از طریق وبسایت
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی در فضای مجازی
- استفاده از فرصت های ارائه شده توسط اسپانسر(کارهای زیادی در این راستا می توان انجام داد شامل غذا، نوشیدنی، ابزار نقاشی، ابزار سرگرمی، حمل و نقل، دکوراسیون یا گل آرایی، روابط عمومی و غیره)
- بلیط افتخاری یا گذرگاه وی آی پی برای اسپانسر در نظر بگیرید.
-
4- ابتدا شبکه ی افراد دور و برتان را بررسی کنید
در بحث جذب حامی مالی، اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید اسپانسرهایی هستند که آنها را از قبل می شناسید، دوستان و همکاران این اشخاص نیز گزینه های مناسبی هستند. پس بعنوان قدم اول باید ببینید که آیا این افراد تمایلی به حمایت مالی از شما دارند و اگر ندارند آیا کسانی را می شناسند که تمایل به این کار داشته باشند؟
5- لیستی از چشم اندازهای مورد نظر که با USP شما هم رده است، تهیه کنید
هیچ شخص و کمپانی دقیقا ایده آل و مناسب با ایونت، مخاطبان و پیشنهادات شما نیست، در ابتدا باید دسته بندی هایی از چشم اندازهای اسپانسرهای ایونت ایجاد کنید(که شامل صنایع خاص ، بازارعمودی و یا مردم شناسی باشد) که موارد پیشنهادی شما برایشان قابل قبول باشد.
یکبار که این کار را انجام دهید، می توانید به جستجوی سازمان ها و اشخاص که در این دسته بندی ها جای میگیرند بپردازید و از نرم افزارهای صفحه گسترده یا CRM برای مدیریت اطلاعات استفاده کنید.
6- اولین ارتباط را به وسیله ی فضای مجازی یا ایمیل برقرار کنید
ممکن است تصور کنید که تماس گرفتن به طور مستقیم با اسپانسرها راه تاثیرگذارتری برای معرفی خودتان باشد، اما در واقع بسیاری از حامیان مالی ترجیح میدهند تا اولین ارتباط شما به صورت آنلاین برقرار شود.
بعلاوه بسیاری از سازماندهان ایونت، اولین بار از طریق فضای مجازی با حامیان مالی خود آشنا شدند. این روش رسمیت کمتری دارد و مانند تماس گرفتن یک ارتباط سرزده به حساب نمی آید و اسپانسر این فرصت را دارد تا اطلاعات اولیه ای راجع به شما کسب کند.
7- معرفی اولیه ی خود را منحصربه خودتان و البته مختصر و مفید ارائه دهید
همانطور که در مورد شماره 5 گفته شد، باید اطلاعات مختصر مفیدی در جهت چشم اندازهای برند خودتان تهیه کنید که هم راستا با تمرکز، اهداف و پتانسیل های حامی مالی مورد نظر باشد. این اطلاعات قرار است بعنوان یک معرفی سفارشی از برند شما، از طریق ایمیل یا فضای مجازی در اختیار حامی مالی قرار بگیرد.
اگر با اینکار توجه آنها را جلب کردید، دیگر نیازی نیست درمورد اینکه چه کسی هستید و از آنها چه در خواست هایی دارید، زیاده گویی کنید. دقت کنید که USP یا پیشنهاد فروش منحصر بفردی که در مرحله ی 1 ایجاد کردید، بهترین عبارت برای شروع است.