جذب اسپانسر ایونت در 14 قدم (قسمت دوم)
در ادامه مبحث قبل7 قدم دیگر را برای جذب حامی مالی ایونت بررسی می کنیم
8- اطلاعاتی از چشم اندازهایتان ذکر کنید که به مذاق آنها خوش بیاید
بعد از اینکه مکالمه ی شما با حامی مالی شکل گرفت نیاز دارید تا در مورد چشم اندازهای آنها و انتظاراتشان از این رابطه سوالاتی بپرسید. بعد از کسب این اطلاعات، می توانید با ارائه جزئیاتی در مورد خودتان از اعتراضات احتمالی آنها جلوگیری کنید(بدیهی است که هر حامی مالی ملاحظاتی دارد که تا قبل از شکل گرفتن مکالمه از کمیت و کیفیت آن مطلع نمی شوید)
هر چه اطلاعات بیشتری از مخاطبان خود داشته باشید، راحت تر می توانید حامیان مالی را متقاعد کنید، چرا که درک میزان قدرت خرید مشارکت کنندگان، کلید مذاکره با حامیان مالی و جلب حمایت آنهاست.شرکت هایی که حمایت مالی رویدادها را بر عهده می گیرند علاقه ی زیادی دارند که بدانند سرمایه ی آنها صرف چه چیزی می شود، پس می توانید اطلاعات خوبی از نوع شرکت کنندگان، صنایع وابسته و میزان تاثیرگذاری آنها در اختیار اسپانسرها قرار دهید، با اینکار احتمال موافقت آنها تا حد زیادی افزایش پیدا می کند.
9- پیگیر درخواست های بدون پاسخ خود باشید
همه ی ما درگیری های زیادی در روزمره داریم، پس بدیهی است که حتی ایمیل هایی که قصد پاسخ دادن به آنها را داشتید به سرعت در قسمت های پایین صندوق ورودی ایمیلتان جای بگیرند و دیگر آنها را نبینید. همین اتفاق ممکن است برای همه ایمیل های اولیه ای که به حامیان مالی ارسال می کنید هم بیفتد. پس ایرادی ندارد که اگر این اتفاق افتاد یکبار دیگر برای برقراری تماس با مخاطبتان تلاش کنید.
10- اطلاعات خود را بر اساس نیازهای هر اسپانسر شخصی سازی کنید
علاوه بر اینکه به طور کلی اطلاعات خودتان را شخصی سازی می کنید، باید این کار را به صورت اسپانسر محور، یعنی بر اساس نیازهای اختصاصی هر حامی مالی ایونت نیز انجام دهید. حمایت مالی یک رابطه است. در مورد برنامه های آینده ی حامی مورد نظرتان تحقیق کنید و راهی پیدا کنید تا به آنها در تحقق برنامه هایشان کمک کنید.
11- خوش قولی و بیشتر از آن
نیازی به یادآوری نیست که باید هر قولی را که طی عقد قرارداد حمایت مالی به اسپانسر داده اید را اجرا کنید، چرا که اولا در آینده ممکن است دوباره به حامی مالی مذکور احتیاج پیدا کنید، بعلاوه احتمالا علاقه ای ندارید که وارد پروسه ی دادخواهی حامی مالی خودتان شوید.
12- حامیان مالی را در جریان روند برگزاری ایونت قرار دهید
ارتباط شما با حامیان مالی باید فراتر از یک معامله ی عادی باشد.در اصل، اسپانسر شما بزرگترین مشتری شما و همچنین شریک کاری شما است، چرا که برگزاری موفقیت آمیز یک ایونت به نفع هر دوی شماست.به همین دلیل موضوعی حیاتی است که آنها را در جریان تمامی مراحل روند کاری برگزاری ایونت قرار دهید. ممکن است اسپانسر شما بخواهد اطلاعاتی در مورد پشت صحنه ی فعالیت های شما کسب کند و یا نکاتی را که به یکی از سخنرانان اصلی ایونت تذکر می دهید، بشنود؛ و یا در نهایت ممکن است بخواهد در جریان فعالیت روابط عمومی ایونت قرار بگیرد.با حامی مالی همچون یکی از اعضای تیم برخورد کنید.
13- بعد از ایونت میزان بارگشت سرمایه را منتشر کنید
ده ها روش برای اندازه گیری میزان بارگشت سرمایه یا ROI بعد از برگزاری هر ایونت وجود دارد؛ سر شماری، حضور و تاثیر اینفلوئنسرها، کامنت های فضای مجازی، پوشش خبری ناشران، داده های جمع آوری شده از حاضرین(آمار، اطلاعات قبلی و بعدی و غیره)، کاربران منحصربفرد سایت، درآمدها، بخشش ها، هدایت و فروش تنها تعدادی از این روش ها هستند.بهترین کار در نظر گرفتن سه معیار اصلی برای محاسبه ی میزان کلی بازگشت سرمایه و سه معیار برای میزان عایدی حامی مالی از این بازگشت سرمایه است.به محض اینکه این اطلاعات را به دست آوردید، نهایتا یک هفته بعد از برگزاری رویداد، شخصا آن را به سمع و نظر حامی مالی خورد برسانید، این گزارش می تواند بعنوان تشکری باشد که مراتب قدردانی شما را به اسپانسر اعلام می کند.
14- بعد از اتمام ایونت ارتباط را با حامی مالی قطع نکنید
هر سال انتظارات حامیان مالی بیشتر می شود، چرا که آنها در پی کسب ارزش بیشتری از حمایت مالی خود هستند، و این جز مواردی است که بعد از ایونت اتفاق می افتد. یکی از مواردی که اسپانسرها مایل هستند خیالشان از بابت آن راحت باشد این است که آنها هم در طول ایونت و هم پس از آن حضور پررنگی داشته باشند. این خواسته ی آنها می تواند در پست های فضای مجازی و یا خبرنامه های الکترونیکی محقق شود.
نتیجه گیری:
در نهایت، راز جذب یک حامی مالی برای ایونت در درک نیاز های آنها نهفته است. در ملاقات با اسپانسرها انعطاف پذیر باشید و آنها را نسبت به خوش قولی خودتان متقاعد کنید. روابط پیش رو را تقویت کنید و ارتباط با آنها را حتی پس از برگزاری ایونت ادامه دهید.